Fackliga studier


Informationen på denna sida uppdateras löpande så se upp för snabba förändringar och felskrivningar om mänskliga faktorn är framme.


Aktuellt under hösten 2023


Om du är intresserad av att gå en utbildning och inget annat anges kontakta då vår studieorganisatör Auni Pohjonen. Fullständiga kontaktuppgifter finns under fliken “Förtroendevalda”.Lokal utbildning


Datum: 13 september 8.00 till 15.30

Plats: P-huset

Anmälan: Skicka intresseanmälan till mikael.ybert@storaenso.com


Det kommer att hållas en kurs här på vårt bruk av före detta ordförande Mikael Ybert om vår fackliga verksamhet och om hur just du kan påverka. Det är en ny kurs i utvecklingsfas och informationen kommer att skräddarsys efter behov.


Pappers ungdomskurs


Datum: 9 - 11 oktober

Plats: Runö Möten & Events, Åkersberga

Sista anmälningsdag: 2023-09-01


Den här kursen är för dig som är ung medlem och vill få en första inblick i din fackliga organisation. Där kommer bland annat att diskuteras vilka som är facket och varför facket behövs. Arbetsmiljö, kollektivavtal och lagar påverkar din vardag och under kursen får du förståelse för hur allt hänger ihop. Dessutom får du träffa andra unga medlemmar. Pappers ansvarar för och genomför utbildningen som pågår under tre dagar. Mer information hittar du här!


Pappers för skyddsombud: Arbetsmiljökurs, steg 1 och 2


Datum: 2023-10-09 till 2023-10-12 och 2023-11-06 till 2023-11-08

Plats: Runö Möten & Events, Åkersberga

Sista anmälningsdag: 2023-09-01


Denna kurs är för dig som är skyddsombud i Pappers. Kursens syfte är att stärka dig i din roll som skyddsombud; genom ökad kunskap om arbetsmiljöarbetet känner du dig tryggare i din roll. Du får mest ut av kursen om du redan har arbetat som skyddsombud en tid. Pappers ansvarar för och genomför utbildningen som pågår under 7 dagar fördelat på två tillfällen. Mer information hittar du här!


LOs utbildningar


På LOs hemsida finns en mängd aktiviteter för medlemmar som pågår året om. I stället för att återge alla aktuella utbildningar här så länkar vi vidare till LOs egen utbildningssida genom knappen nedan. Där går det enkelt att söka fram vilka utbildningar som är relevanta för just dig. Oavsett om du varit aktiv i flera år, är skyddsombud, revisor eller helt ny i gemet finns det något för dig.


unsplash