Medlemsavgift

Generellt om medlemsavgiften

På Pappers avdelning 2 betalar du 1,2% på din bruttolön så hur stor din medlemsavgift blir beror alltså på vad du tjänar. Avgiften dras direkt från din lön så du behöver inte ha koll på hur mycket du ska betala per månad.


Avgiften är uppbyggd i två delar; den ena delen på 0,9% går till förbundet och den andra delen går till vår lokala avdelning på Skutskärs bruk. Vi bestämmer själva över vår lokala avgift som fastställs på höstmötet och procentsatsen varierar mellan Pappers alla avdelningar från 0,1% till 0,9%.


Föräldraledig, sjukskriven eller arbetslös?


När du inte får lön från Stora Enso betalar du istället en fast grundavgift till Pappers per månad. Tänk därför på att meddela styrelsen via mail om du går på föräldraledighet eller blir sjukskriven så att du betalar rätt avgift!


Under din temporära frånvaro kommer du kunna betala din medlemsavgift via Kivra eller få avier hemskickade.


Pensionär?


När du går i ålderspension kan du fortfarande vara medlem i Pappers avdelning 2 och nyttja alla våra förmåner! Det kostar 150 kr i månaden så hör av dig till oss när det är dags så omvandlar vi ditt medlemskap.


Tänk på...


…att du inte automatiskt blir medlem i Pappers arbetslöshetskassa genom att bli medlem i Pappers utan behöver ansöka separat. Länk till inträde hittar du här!


unsplash